Скільки років було королю Артуру коли він помер

Скільки років єврейський народ шукав землю обітованну? Скільки років було Моісею, коли він вивів народ до Палестини?

Новые вопросы в Литература

СРОЧНО, ПОЖАЛУЙСТА!! Створіть інформаційне гроно до слова “Воля” у житті Остапа або Соломії у творі М. Коцюбинського “Дорогою ціною”

3. Виберіть відповіді, у яких правильно встановлено відповідність між висловленням та персонажем твору A) “Настане час, коли це голе створіння примуси … ть тебе ревти по- іншому, або я зовсім не знаю людей” – Багіра Б) “Тепер я вчу Дитинча Владичиного слова Джунглів” – Батько Вовк В) “Людське Дитинча не принесе вам ніякої біди. Хай воно бігає у зграї і ввійде до неї разом з іншими. Я сам буду його навчати” – Балу Г) “Щасти тобі в усьому, о Найсіріший з Вовків! Хай доля пошле щастя твоїм шляхетним діткам і дасть їм міцні та білі зуби, і хай не забувають вони ніколи, що на світі є убогі та голодні! Табакі. ( зарубіжна література)​

Скільки років було Ісусу, коли Він помер?

Вважається, що на момент смерті Ісуса було від 33 до 36 років. Це ґрунтується на кількох факторах, включаючи той факт, що Він був хрещений Іваном Хрестителем, якому на той час, ймовірно, було близько 30 років. (Іоанн був обезголовлений Іродом Антипою в 29 або 30 роках нашої ери). Якщо ми припустимо, що Ісусу було близько 30 років, коли Він почав Своє публічне служіння, то Йому мало бути 33 або 34 роки, коли Його розіп’яли в 33 році нашої ери.

Біблія не говорить, скільки років було Ісусу, коли Він помер. Крім того, Біблія не вказує ні дати народження Ісуса, ні дати Його смерті. Це робить неможливим визначення точного віку Ісуса, коли Він помер. Довідково, будь ласка, прочитайте наші статті про те, в якому році народився Ісус Христос? і в якому році Ісус помер?

Простежуючи історію, записану в Новому Завіті, особливо в Євангелії від Луки, і порівнюючи її з римською історією, ми приходимо до висновку, що Ісус народився між 6 і 4 роками до нашої ери, близько до часу смерті царя Ірода. Оцінюючи вік Ісуса, ми можемо розділити різницю і сказати, що Він народився в 5 році до нашої ери.

Далі нам потрібно визначити дату початку служіння Ісуса. У Луки 3:1 сказано, що Іван Хреститель почав проповідувати на п’ятнадцятому році правління Тиберія, тобто бл. 28 або 29 р. н. е. Ісус, ймовірно, був охрещений і розпочав Своє служіння десь у 29 р. н. е., коли Йому було приблизно 33 роки.

А потім визначаємо дату закінчення служіння Ісуса. Виходячи з кількості пасхальних свят, яких Ісус дотримувався під час Свого публічного служіння (три з яких згадуються в Святому Письмі), Він служив приблизно три з половиною роки . Таким чином, служіння Ісуса закінчилося в 33 році нашої ери.

Отже, ймовірно, що Ісуса розіп’яли в 33 році нашої ери. (Існує інша теорія, яка обчислює початок служіння Ісуса по-іншому, приходячи до дати розп’яття 30 року нашої ери. Обидві ці дати відповідають історичним даним, які ми маємо, про те, що Понтій Пілат керував Юдея з 26–36 рр. н.е., і первосвященик Кайяфа також був на посаді до 36 р. н.е.)

Виконуючи математику:
5 до н.е. до 1 р. до н.е. = 4 роки,
і AD 1 до AD 33 = 33 роки,
загалом 37 років.
Отже, коли Ісус був розіп’ятий, йому було 30 років. Залежно від точної дати Його народження та року, коли Він розпочав Своє публічне служіння, Ісусу було десь від 33 до 39 років, коли Він помер.

Отже, хоча неможливо бути точним чи догматичним, відповідь на запитання Скільки років було Ісусу, коли Він помер? приблизно 36 років.